Ken Eastman

Ken Eastman
  • deelnemer KunstKamer Delft mei editie 2023

  • 2022 deelnemer aan 36 Vazenparade; 8 mei - 2 juli bij Galerie Terra Delft

Het werk van Ken Eastman draait om het idee van het vat. Hij gebruikt het als onderwerp om betekenis en vorm te geven aan zijn ideeën. Werkend via het medium keramiek, kan Eastman zowel bouwer als schilder zijn; hij kan vorm en structuur hanteren, maar ook toon en kleur onderzoeken.

Ken Eastman studeerde aan het Edinburgh College of Art en aan het Royal College of Art in Londen. Hij exposeert op grote schaal en heeft vele prijzen gewonnen, waaronder de Premio Faenza (Italië) in 1995, de gouden medaille op de World Ceramic Exposition 2001 (Korea) en de Premio President de la Generalitat Valenciana op de vijfde Biennal Internacional de Cerámica de Manises (Spanje). Eastman werd in 2003 verkozen tot lid van de International Academy of Ceramics.

Zijn werk is opgenomen in talrijke openbare collecties waaronder: Shigaraki Ceramic Cultural Park, Japan; Museum of Fine Arts, Houston, VS; Powerhouse Museum Sydney, Australië; Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam, Nederland; Landesmuseum, Stuttgart, Duitsland; Musée des Arts Décoratifs de Montréal, Canada; The Fitzwilliam Museum, Cambridge, VK; Museo de Cerámica de Manises, Valencia, Spanje en Victoria & Albert Museum, Londen, VK.

‘Een deel van de reden om te maken (in feite een zeer groot deel) is om dingen te zien die ik nooit eerder heb gezien - om iets te bouwen dat ik niet volledig kan begrijpen of uitleggen.’

Objecten door Ken Eastman