Toegevoegd aan winkelmandje

Corona sluiting - gratis bezorgen binnen NL

Ook Terra Delft is gesloten t/m 9 feb. 2021; tot dan worden de aankopen gratis binnen NL bezorgd.

John Higgins

2019 deelnemer in: Majiayao Culture Explored project China

2020 deelnemer duo expositie ‘Over rond’ met Liesbeth Kamp van 23-05 t/ 27-06 bij Galerie Terra Delft. Klik voor een virtuele rondleiding door de tentoonstelling.

De Britse kunstenaar John Higgins maakt aardse schalen en vazen, deels gedraaid en deels met de hand opgebouwd. Zijn fraaie sculpturen komen voort uit de keramische traditie van het gebruiksgoed.

Aan Higgins’ werk valt af te lezen dat hij zeer geïnteresseerd is in archeologie, maar ook de architectuur is een inspiratiebron. Sinds Higgins in 2014 voor 3 maanden in Australië verbleef als artist-in-residence is hij tevens geïnspireerd door deze werkperiode. Door het landschap en de kleuren van het landschap. Zijn schalen in donkere kleuren vrolijkt hij op met spatten heldere kleuren, waardoor de zwaarte van het object als het ware wordt ‘opgelicht’. Hij decoreert met slips, stains en oxides.

Deze keramist, die al vele jaren in Groot-Brittannië frequent exposeert en tevens een zeer gewaardeerd docent is in de keramiek, is nu ook te zien bij Galerie Terra Delft. In het mei-juni 2018 nummer van het tijdschrift KLEI keramiek magazine is een interview opgenomen met Higgins door Barbara Bunskoek.

Objects by John Higgins