Elke Sada

Elke Sada

Elke Sada werd in Duitsland geboren. Na een carrière als onderzoekstechnicus besloot ze op 35-jarige leeftijd zich om te scholen in keramiek. In 2003 studeerde ze af met een BA in 3D-Design Ceramics aan de Bath Spa University en haalde in 2005 een MA in Ceramics & Glass aan het prestigieuze Royal College of Art in Londen.

Ze combineert haar liefde voor expressieve schilderkunst in haar opvallende keramische objecten. Haar werk straalt een levendigheid en vitaliteit uit die voortkomt uit haar plezier om intuïtie en experiment samen te brengen. Elke’s werk heeft onmiddellijk de aandacht van de keramische scene getrokken en is internationaal erkend. Haar werk werd o.a. genomineerd voor de prestigieuze Loewe Craft Prize 2019 (Madrid).

Hallstattpieces De fascinatie over het maakproces van een oud koperen vat in het museum van Hallstatt in Oostenrijk heeft geleid tot een nieuwe serie werk; De Hallstattpieces. De sterke en vitale potten zijn met de hand opgebouwd uit fragmenten gechamotteerde klei. De naden zijn zichtbaar en ze laat veel beweging in het geheel toe. De krachtige, kleurrijke beschildering komt meestal voort uit prachtige illustraties in een boek over vogels waarvan de Latijnse naam ook gebruikt wordt voor de titel van een Hallstattpiece.

‘Inspiratie zit in alles; van een schilderij tot een liedje, tot een emotie, tot een bos bloemen.’

Objecten door Elke Sada