Petra Bittl

Petra Bittl

2021: Solotentoonstelling Beschilderde keramiek: Petra Bittl van 9 okt. - 19 nov. 2021 / deelnemer aan Aan Tafel! van 26 nov. - 23 dec. 2021 (groepstentoonstelling serviesgoed)

Petra Bittl: “Mijn objecten zijn nog steeds vaasvormen, ze hebben een opening die voor mij heel belangrijk is, maar ze bevinden zich op de grens tussen figuur en vaas. Het oppervlak bedekt de vormen als een mantel en verdeelt het in verschillende delen zoals hoofd, romp en onderlichaam. Ze hebben een vrouwelijke uitstraling. De kleuren zijn de kleuren van de herfst, en tonen een voorbode van de winter.

Nu eens schildert ze direct op de vorm, dan weer op een gipsplaat, waarna ze deze schildering in zijn geheel overbrengt op de vorm. De schilderingen zijn altijd abstract en het kleurgebruik is ingetogen, waarbij ze soms een goudaccent aanbrengt. Ook maakt ze gebruik van het inleggen van het oppervlak met stukjes porselein en het inkrassen van het oppervlak.

Deze unieke objecten tonen de liefde voor het werken met klei en vormen een boeiend en aantrekkelijk debuut van Petra Bittl bij Galerie Terra Delft.

Objecten door Petra Bittl