Natuurlijke Vormen; Tokutake solo

Natuurlijke Vormen; Tokutake solo
Expositie
26 apr 2024 - 18 mei 2024
Locatie
Galerie Terra Delft

Hidemi Tokutake is een in Japan geboren kunstenaar die haar keramische reis begon aan de Seto Ceramic School in Japan. Later reisde ze naar Australië, waar ze vijf jaar studeerde en in het voorjaar van 2014 een Masters of Ceramic behaalde aan de National Art School en werd lid van de International Academy of Ceramics (IAC). Demi heeft solotentoonstellingen gehad in Australië, Taiwan, Denemarken, Schotland en de VS en nam deel aan groepstentoonstellingen in Japan, Australië, de VS, België, Marokko en Korea. En nu exposeert zij haar werk dus in Delft.

Het werk van Hidemi Tokutake uit Japan wordt op een organische manier met de hand opgebouwd. De basis bestaat vaak uit een combinatie van een soort kelken waaruit wilde groeisels lijken te komen. Haar nimmer aflatende zoektocht naar glazuureffecten in kleur en karakter maken het werk boeiend en plaatsen de objecten in een reeks die nieuwsgierig maakt naar wat volgt.

Hier zien we volop variatie in kleur, grootte en manier van tonen, hangend of staand. Een mooie, wilde Japanse tuin in keramiek. De collectie voor deze tentoonstelling is deels gemaakt tijdens een Delftse artist-in-residence periode in de zomer van 2023.

Op vrijdag 26 april was de kunstenares aanwezig in de galerie om haar werk toe te lichten aan het publiek.

20240502 195411
Hidemi in Kimono