Chinese ambassadeur en burgemeester Delft openen keramiekfestival

Chinese ambassadeur en burgemeester Delft openen keramiekfestival

Gepubliceerd op 14 mei 2022

Zaterdag 14 mei is in de Oude Kerk van Delft het keramiekfestival ter gelegenheid van het 36-jarig jubileum van Galerie Terra Delft geopend door burgermeester Marja van Bijsterveldt en de Chinese ambassadeur in Nederland Tan Jian.

De opening werd ingeluid door een parade waarbij het 'paard van Majiayao' de kerk in werd gedragen onder begeleiding van chinees gezang door Saskia Pfaeltzer, een van de exposanten. Het verrassende effect van deze ongebruikelijke entree was af te lezen op de gezichten van het kunstminnende publiek. 

Oude Kerk - entree paard van Majiayao
parade entree van het Majiayao paard

De tentoonstelling in de Oude Kerk 'Echo van Majiayao' omvat 60 kunstwerken gemaakt door een groep van 14 kunstenaars uit negen landen die onder leiding van Simone Haak, eigenaar van Galerie Terra Delft en curator van deze tentoonstelling, in 2019 een artist-in-residence project hebben gedaan Majiayao gelegen in noord-west China. Met een keramiek historie die meer dan 5.000 jaar teruggaat is de Majiayao-cultuur een belangrijk element in de oorsprong van de Chinese beschaving.

Van Bijsterveldt roemde de galerie om haar onvermoeibare initiatieven om hedendaagse keramiek, en daarmee ook de stad Delft, internationaal op de kaart te zetten. Z.E. Tan Jian noemde deze tentoonstelling een mooi voorbeeld van reizen door de tijd en het creëren van een interculturele dialoog tussen beschavingen.

Oude Kerk - bezoek expositie Z.E. Tan Jian - Marja van Bijsterveldt - Simone Haak
Chinese ambassadeur Z.E. Tan Jian, burgermeester Marja van Bijsterveldt en Simone Haak

Dit keramiekfestival bevat verschillende elementen. De 'Echo van Majiayao' toont een rijke variatie aan keramische kunstwerken, van figuratieve beelden tot abstracte sculpturen. Het werk staat t/m 25 juni ruim en toegankelijk opgesteld in de Oude Kerk van Delft. De tentoonstelling '36 Vazenparade' in Galerie Terra Delft is t/m 2 juli te zien en is samengesteld uit 36 vazen gemaakt door 11 kunstenaars van formaat.

Expositie: Echo van Majiayao Periode: 14 mei - 25 juni Locatie: Oude Kerk Delft Open: maandag t/m zaterdag 10:00 - 17:00 uur

Expositie: 36 Vazenparade Periode: 8 mei - 2 juli Locatie: Galerie Terra Delft / Nieuwstraat 7 / 2611 HK  Delft Open: woensdag t/m zaterdag 11:00 - 18:00 uur

contact: Simone Haak 06-2243 6237 / info@terra-delft.nl