Terra Delft en Terra Beijing - Op weg naar een zonnige toekomst

Terra Delft en Terra Beijing - Op weg naar een zonnige toekomst

Gepubliceerd op 16 jan 2021

Delft – In deze moeilijke tijden van corona ligt er veel druk op de kleine winkels. Hoe te overleven tijdens de lockdown en hoe nog levensvatbaar te zijn, wanneer de wereld weer genormaliseerd is?

In het historisch centrum van Delft hebben de eigenaren van Galerie Terra Delft niet stilgezeten tijdens de gedwongen sluiting. Sinds 2012 organiseren zij uitwisselingen en tentoonstellingen in China. Nu is het tijd voor een permanente stap. Dit voorjaar opent Terra een vestiging in Beijing: Terra Beijing.

Momenteel worden in Delft de kisten zorgvuldig verpakt om de keramische kunstwerken naar China te transporteren. Tegelijkertijd wordt er in Beijing naarstig gewerkt om de galerie tiptop in orde te maken. Op een afstand van 5 km van Het Plein van de Hemelse Vrede wordt een expositieruimte gemoderniseerd en ingericht.

Een jong Chinees paar, Yingchao Wu en Di Cao, gaat de galerie in Beijing runnen. Zij woonden en studeerden 12 jaar in Delft, en besloten vorig jaar permanent terug te keren naar China. Yingchao en Di leerden via Simone Haak en Joke Doedens van Galerie Terra Delft de ins- en outs van het galeriewezen. Galerie Terra Beijing wordt een internationale galerie voor hedendaagse keramiek en zal in samenwerking met Galerie Terra Delft opereren.

Een nieuwe internationale samenwerking, die de universele taal van de kunst spreekt. Met vier galeriehouders die communiceren in het Engels, Chinees en Nederlands!

Voor informatie neemt u s.v.p. contact op met de galerie in Delft: [email protected] / 06-22436237 (Simone Haak)

Terra's International Team