Kisten gearriveerd in Beijing

Kisten gearriveerd in Beijing

Gepubliceerd op 14 apr 2021

De kisten zijn gearriveerd!

Delft – Dit voorjaar opent Terra een vestiging in Beijing: Terra Beijing. Op een afstand van 5 km van Het Plein van de Hemelse Vrede wordt een expositieruimte gemoderniseerd en ingericht.

De collectie wordt een mix van Westerse en Oosterse hedendaagse keramiek. Simone Haak, eigenaar van Terra Delft, heeft vier grote kisten zorgvuldig ingepakt om de keramische kunstwerken naar China te transporteren. Na een zeereis van zes weken kwamen deze kisten aan in de havenstad Tianjin, waar de douane de inhoud heeft gecheckt en goedgekeurd; Terra kon door!

Yingchao Wu en Di Cao, een jong Chinees paar, gaat de galerie in Beijing runnen. Na het vrijgeven van de kisten door de Chinese douane zijn ze op transport gesteld en op zaterdagochtend om 7 uur werden ze gelost op de stoep van het gebouw waar de galerie is gevestigd. De kwetsbare kunstwerken zijn in goede staat gearriveerd en de tentoonstelling kan worden ingericht!

Interieur Beijing
Interieur Terra Beijing in progress

Maar eerst moet de inrichting van de galerie worden voltooid volgens de richtlijnen van de architect XiaoTing Chen, en daar is nog wel wat voor nodig. Zoals het creëren van een tegelwand bij de entree waar in blauw-wit de directe link met Delft te zien zal zijn. Deze tegels werden met de hand geproduceerd in Jingdezhen. 145 LED spotjes werden in het vernieuwde plafond geplaatst om de kunstwerken goed uit te lichten. En als laatste worden de kasten en consoles geïnstalleerd.

Een groots avontuur tussen Oost en West wordt hier kleinschalig gerealiseerd!

Voor informatie neemt u s.v.p. contact op met de galerie in Delft: info@terra-delft / 06-22436237 (Simone Haak)

Tegels Terra
Tegels Holland