Daphne Corregan

Daphne Corregan
  • 2022 deelnemer 36 Vazenparade; 8 mei- 2 juli bij Galerie Terra Delft

Daphne Corregan werd in de Verenigde Staten geboren, deed de kunstacademie in het zuiden van Frankrijk en woont daar nog steeds.

Er ligt altijd een gevoelige intuïtie aan de basis van Daphne Corregan's werk, die ze schetst in tekeningen, foto's of zelfs door een gesprek, en die mogelijke hoekstenen worden voor haar keramische kunst. Corregan werkt meer aan de representatie van het object dan aan het object zelf. Ze wil aantonen dat een pot bijvoorbeeld, door hem uit zijn dagelijkse context te halen, slechts één of enkele details ervan kan belichten.

Daphne noemt zichzelf een vlinder, fladderend van het ene territorium naar het andere, maar altijd trouw aan haar oorspronkelijke interesses: architectuur, het lichaam, en het keramische lexicon.

“Sinds het begin van mijn carrière ben ik sterk beïnvloed door stoffen en volkskleding. Ik hou van de contrasten van een ingewikkeld patroon of oppervlaktestructuur in relatie tot een eenvoudige, lelijke of onhandige vorm. De twee zijn op elkaar afgestemd en helpen elkaar om te bestaan en iets nieuws te worden.“

Objecten door Daphne Corregan