JP Hol

JP Hol

Johanpeter (Jp) Hol is afgestudeerd in mass media in Utrecht (1990) en in decorazione aan de Accademia delle Belle Arti di Brera in Milaan (1999), onder Vincenzo Ferrari. Hij heeft vele solo- en groepstentoonstellingen gehad in Europa en in Japan. Hol deed artist-in-residencies in Nederland, Italië, Denemarken, Zweden en China. Hij woont en werkt in Londen.

Als kunstenaar gaat hij in eerste instantie uit van een idee, niet van het materiaal. Zijn werk is gebaseerd op de menselijke paradox: het individu in de groep en de verlorenheid die je kan voelen als deel van die groep. De eenzaamheid van het menselijk bestaan. Enkele elkaar daarbij overlappende thema’s zijn: de onzichtbare dingen, de schaduwen, dat wat ongezegd blijft tussen de leden van de groep en naar buiten, dystopie en disneyficatie.

In 2016 ging Jp op uitnodiging van Galerie Terra Delft naar Sanbao in Jingdezhen (China) en werkte daar met porselein. Het was voor hem een uitdaging om zich te concentreren op één soort materiaal.

‘Mijn werk is niet het boek van de Waarheid, noch het boek van het Licht; het is een rommelige speelkamer, vergeten door zijn schepper. Een plek op een kier waar al zijn verwarde bewoners op een stille manier naar overleven streven.’

Objecten door JP Hol